måndag 26 maj 2014

Magen och sådär

Alienkänslan är på topp då man tydligt kan se magen flytta sig en hit en dit. Stressen med då vi råkat missa hela två föräldrautbildningar. Prickade i alla fall in 2 av 4. Så det torde ju leda till ett halvbra föräldraskap. Fast skämt och sido så missade vi delen om smärtlindring!! Någon som kan delge vad ni tog och inte tog och varför. Vi kollade på en liten infofilm i gravidappen om det hela. Små slangar i ryggen, vattenblåsor och nålar. Näe fy?!

Ska även få äran att dricka 3 dl socker för att se om jag har just socker. Hoppas inte, men finns i la familia så måste ändå kollas. Jag har fått lyssna till navelsträngen (visste inte ens att en kunde göra det) och veta att vi håller kurvan. Detta till trotts att en man på veteranbilsmarknaden undrade hur jag vågade vara ute.

- Att du vågar vara ute så här! Tänk om vattnet skulle gå?
- Du det är lungt, jag har till augusti på mig.
- VA, äre två?
- Nej, det är ba...
- TRE!?

Nu kommer det här kanske across som en aning negativt och ja, hela pregogrejen är ju inte ett rosa fluffigt moln. Det är mycket nytt och läskigt, mycket väntan och mycket tröttsamma kommentarer.
Så klart också en himla massa kärlek, längtan, drömmar och förtjusning och förundran varendaste gång man känner en liten spark. Det är livet liksom.

2 kommentarer:

 1. Lustgas! Alltså så himla nice att första gången på nio månader en får vara full är exakt samtidigt som ALLA vill passa upp en. "Vill du ha lite massage?", "Ska jag fluffa dina kuddar?", "Vill du ha lite sockerdricka?", "Ska vi bära dig till toaletten med våra armar formade som kungatronen samtidigt som vi klipper dina tånaglar?" typ.

  Annars epidural. Jag är ett kontrollfreak och ville först inte ha någon smärtlindring, för inbillade mig att jag inte kunde tämja smärtan om jag hade. HAHA, dumsnut. Sedan tog jag epidural. Sedan tänkte jag "varför tog jag inte det tidigare? varför stod jag ut med smärta när det finns lindring? om jag föder barn igen ska jag ta det på en gång, typ innan jag får värkar, typ från vecka 12"

  SvaraRadera
 2. Äsch, det där med smärtlindring och förlossning... Barnet kommer komma ut på ett eller annat sätt och det kommer göra ont. Men det gör ju inte ont som typ när en har brutit armen (då gör det ont hela tiden) utan det går ju i vågor. Så en får lite pauser i smärtan. Själv hade jag bestämt att jag skulle ha ALL smärtlindring som fanns att få. Tji fick jag när jag visst var öppen 8 cm när vi kom in, det var bara lustgasen som fanns kvar som alternativ då. Och det gick superbra! Skönt att ha nåt att fokusera på och en "uppgift". Lustgasen ska en börja andas in precis innan värken börjar och ta bort masken när värken är över.

  Hur det är blir så blir det bra!
  (Mina bästa inköpstips till tiden efter förlossningen: sköna stora trosor, stora bindor, en bra oxj rejäl bröstmjölkspump!!! (Åh vad jag ÖNSKAR att någon tipsat mig om det!) och amningslinnen om du tänkt amma.)
  Lycka till!
  /Anna

  SvaraRadera