torsdag 5 juni 2014

Magen och sådärNu är det bara tio veckor kvar. Tio av fyrtio. 212 dagar av 280 dagar. 68 ynka dagar till beräknad nedkomst. Hen sparkar som bara den så ibland är det svårt att somna till och med. Det börjar så smått att sjunka in även om jag tycker, det vill säga när jag jämför mig med andra blivande föräldrar att jag inte har samma detaljerade planerade förberedande fokus. Jag menar jag har inte läst 341 förlossningsberättelser. Eller någon bok. Jag kan inte som en av papporna på föräldrautbildningen rabbla exakta priser på alla prylar som ett barn kan tänkas behöva. Och sen var det ju det här med att vi missade föräldrautbildningen av misstag, glömska, stress. 

När man inte är inne i den här blir det rätt tjatigt att höra föräldrar och blivande jämföra olika barnvagnar, prata amning och sömn. Jag tänkte ofta att va fan, är det ingen som sett en film, läst en bok eller ens ett tv-program som vi kan prata om. Nä, nej, nä, okej... Men jag inser ju nu att det är allra nödvändigast för att det ska bearbetas, sjunka in. För att du ska göra dig redo. Och det jag kan nu kan jag ju faktiskt för att jag lyssnat på mina vänners barnpratande.

Nå väl antingen har jag sämst fokus eller så är ja en lugn och sansad en hehe.

Just ja! Jag gjorde ju ett glukostest igår och sög i mig tre deciliter socker. Ponera följande: Du är dödligt hungrig. Men du får inget kvällsfika. Du vaknar och är dödligt hungrig men du får ingen frukost. Vad du får är en bunke sockervatten som du ska låta rinna ner i strupen utan att vomera. Tack och tack.  Sedan får du vänta 2 timmar hos barnmorskan för att sedan göra testet och inte ha socker. Så det var ju bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar